Smörgåsbakelse med skagenröra

Antal portioner: 4
Färdigt på: 25 min

12 st skivor vitt formbröd

Skagenröra
200 g skalade räkor
1 dl finhackad dill
0.5 st citron
1 dl majonnäs
0.5 dl crème fraiche

Laxröra
200 g rökt lax
1 dl finhackad dill
1 dl majonnäs
0.5 dl crème fraiche

Att klä bakelsen med
1 dl majonnäs
0.5 dl crème fraiche
1.5 dl persilja, hackad
Salt
Vitpeppar, malen
12 st räkor för garnering
80 g rom


Gör så här

1. Skagenröra
Finhacka dill och blanda med majonnäs och crème fraiche till en jämn smet.

2. Hacka räkorna (spara några för garnering) och rör ner.

3. Pressa saften ur citronen.

4. Krydda med citronsaft, salt och peppar.

5. Laxröra
Finhacka dill och blanda med majonnäs och crème fraiche till en jämn smet.

6. Strimla laxen och vänd ner, krydda med salt och peppar.

7. Rör ihop crème fraiche och majonnäs att klä bakelsen med, krydda med salt och peppar.

8. Tryck ut runda cirklar ur brödskivorna med ett glas.

9. Lägg skagenröra på en av cirklarna, lägg på en skiva bröd och lägg på laxröra.

10. Avsluta med en sista brödskiva som lock och bre crème fraiche- och majonnäsblandningen på och runt om bakelsen.

11. Rulla den sedan i hackad persilja.

12. Garnera med löjrom räkor och dillkvist.



Kommentera här: