Smörgåsbakelse med skagenröra
Antal portioner: 4
Färdigt på: 25 min
Skagenröra
200 g skalade räkor
1 dl finhackad dill
0.5 st citron
1 dl majonnäs
0.5 dl crème fraiche
Laxröra
200 g rökt lax
1 dl finhackad dill
1 dl majonnäs
0.5 dl crème fraiche
Att klä bakelsen med
1 dl majonnäs
0.5 dl crème fraiche
1.5 dl persilja, hackad
Salt
Vitpeppar, malen
12 st räkor för garnering
80 g rom
Gör så här
1. Skagenröra
Finhacka dill och blanda med majonnäs och crème fraiche till en jämn smet.
2. Hacka räkorna (spara några för garnering) och rör ner.
3. Pressa saften ur citronen.
4. Krydda med citronsaft, salt och peppar.
5. Laxröra
Finhacka dill och blanda med majonnäs och crème fraiche till en jämn smet.
6. Strimla laxen och vänd ner, krydda med salt och peppar.
7. Rör ihop crème fraiche och majonnäs att klä bakelsen med, krydda med salt och peppar.
8. Tryck ut runda cirklar ur brödskivorna med ett glas.
9. Lägg skagenröra på en av cirklarna, lägg på en skiva bröd och lägg på laxröra.
10. Avsluta med en sista brödskiva som lock och bre crème fraiche- och majonnäsblandningen på och runt om bakelsen.
11. Rulla den sedan i hackad persilja.
12. Garnera med löjrom räkor och dillkvist.