Nyårsdukat
Hej
Idag har vi fixat och trixat inför Nyår.Borden står dukade och det mesta av maten är förberett.Det gäller att vara ute i god tid :)
Dukat upp för 10 personer i vardagsrummet.
Här hemma kör vi en enkel dukning.För mycket på bordet brukar bara sluta i kaos.
T har gjort en bordspalcering med hjälp av min Dymo.
I köket fick äldsta dottern fria händer att duka.
Vi kör lite knytis på Nyår,i år har vi och ett annat par huvudrätten.Det blir lite plockis och idag har vi förberett ett kallmarinerat recept på fläskfile.
Nu skriver jag ursprungsreceptet här. Receptet här är beräknat för 30 personer.
- 4kg fläskfile
- 50 g smör, salt o svartpeppar
- 2 dl balsamvinäger
- 4 dl olja
- 1 msk salt
- 1 tsk svartpeppar
- 200 g soltorkade tomater (vi blandade även i oljan de ligger i)
- 3 krukor basilika
Vi hade även i lite pressad vitlök,lime och honung.
Putsa köttet. Bryn och krydda med salt och peppar. Stek i ugn till 70 grader i 225 grader. Linda in i folie och låt kallna i kyl över natten. Skiva tunt. Blanda vinäger, olja och kryddor.Strimla tomater och basilikan och blanda i dressingen. Skeda över köttet täck med folie o låt stå kallt till serveringen.
Ha en fin dag/Kram
skriven
Hei!
Jeg syns betong-tapeten din er så fin! Hvor kommer den fra, hvilken leverandør?
På forhånd takk for svar :-)