Fiffiga falulådan

Hej
Har precis lämnat av Nelly i skolan. Brr så kallt det är på morgonen, kom tillochmed några små snöflingor på vägen. Fy vad jag tycker illa om dom här första månaderna på året. Kan man inte bara hoppa över direkt till Maj? Alla sjukdomar och väderomslag gör mig trött och håglös. Många känner så här på hösten, men jag har nog alltid känt det nu så här i början på vårkanten.
 
Igår testade jag ett nytt recept (igen). Det var jättesmidigt och god vardagsmat, men kräsna familjen tyckte inte riktigt om det lika mycket som jag. Det är inte alltid lätt att få alla belåtna. Men du och din familj kanske gillar det, så här kommer det. Jag tyckte det blev gott!
 
 
 
Har inte exakta mått på allt.
 
Fiffiga falulådan
 
Falukorv
Pasta
3 dl matlagningsgrädde
1 msk curry
Riven ost
3 tomater
Persilja
3st champinjoner
1 purjolök
Lite mjöl och smör
Salt peppar
 
Börja med att koka pastan. Under tiden så skivas falukorven och tomaterna tärnas. Stek champinjonerna och purjolöken tillsammans. Smält 1 msk smör i en bunke och blanda i curry och mjöl. Tillsätt sedan grädden i bunken.
 
 
 

Blanda pastan med purjolöken och svampen och lägg i en ugnsform. Häll sedan såsen över blandningen. Lägg på falukorven och toppa med dom tärnade tomaterna, riven ost och lite persilja.
In i ugnen en 20-25min 225 grader.
 
 
Gott gott.
 
 
Idag ska jag ställa mig och göra plankstek till alla innan arbetet kallar. Blir dom inte nöjda då så blir dom det nog aldrig. Men först lite frulle, kaffe och småplock. Ni vet småplock som aldrig tar slut. Bäddar sängar, plocka undan leksaker mm. Nelly har tagit över hela matbordet med pyssel och papper.
Hon hade ju kalas för sina kompisar i Lördags och fick en massa nytt. Med andra ord så hade vi en mycket nöjd tjej.
Tyvärr så vill jag inte lägga upp bilderna från det här. Inte utan tillåtelser från dom andra föräldrarna.
Men det var verkligen jättelyckat. Vi hade ju en hel gympasal för oss själva och gjorde en hinderbarna. Sen bjöds det på hämtpizza och små godispåsar.
 
 
 
 
Ha en fin dag/Kram
 
 
 
 
1 rememberthiis.blogg.se:

skriven

Ser gott ut :)

2 Frida:

skriven

Vilka fina godispåsar, vart kommer dom ifrån? :)

Svar: Påsarna kommer från Lagerhause :)
Anna

Kommentera här: