Kalklitir

 
Hej hopp härliga Fredag!
 
Sitter och bloggar lite i min nya jamas så här på förmiddagen. Nelly är ledig så vi tog en välbehövlig sovmorgon. Håller på med Fredagsstädningen med, hmm skulle ju ha städat igår. Men hade en vän över på lite fika, slutade med ett glas rött och en massa mysigt prat då det började hällregna ute. Inte så kul att cykla hem i spöregnet.
 
 
 
 
Sovrummet är nymålat med Kalklitirfärgen Concrete Primo.
 
 
 
 
Måste säga att under tiden färgen torkar så såg det ut som ve och elände. Men sen så blev det ju bra ändå.Sovrummet känns mycket mysigare nu än innan när det var helvitt.
 
 
 
Både T och jag är lite sugna på att måla helväggen från vardagsrummet in till köket med samma färg.
 
 
Ha en fin dag/Kram
 
 
 
 
 
 

Kycklinggryta med Dijonsenap

Hej hopp!
Torsdag och jag har precis städat hela huset, en helt vanlig Torsdag med andra ord. Har ju helt glömt bort att visa er min nya tavla från Artilleriet. Imorgon väntas en mattleverans från Ellos, kan bli riktigt bra det här.
 
 
 
Som många andra har jag lagt på mig lite extra semesterkilon som nu ska väck. Är inne på 3e dagen nu utan en massa kolhydrater. Jag är inte helt stenhård som många andra men ganska. Byter ut pasta,ris potatis och bröd mm mot lite annat gottigt. Testade denna kycklinggryta igår som blev jättegod, ja alla utan Nelly tyckte det vilket var lite konstigt då hon älskar Dijonsenapssås.
 
 
 

Du behöver:

Kycklingfilé
Bacon
Grädde
Creme freiche
Salt & peppar
Dijonsenap
Soja
  Champinjoner
Röd paprikaPersilija

Tillagning:

Börja med att skära kycklingfilen i skivor. Stek och krydda med lite salt peppar och grillkrydda. När dom har fått färg kan du tillsätta bacon. Medans det steker, skär paprik och champinjoner. Tillsätt paprikan & champinjoner. Stek tills dom blir mjuka. Tillsätt därefter 3 dl grädde, en creme freiche, 2 tsk dijonsenap och smaksätt med persilija, salt & peppar. Smidigt och gott!!

 

Nu bär det av till skolan och hämta Nelly, tar typ 5min att gå, så skönt att ha hennes skola så nära. Fast jag har fotfarande inte helt vant mig vid att hon är borta så länge på dagarna. Men hon trivs och det är ju huvudsaken ♥

 

Ha en fin dag/Kram

 

 
 
 

Back to school

Jahopp då har stora dagen kommit. Nora börjar högstadiet och Nelly Förskoleklass, det här känns så ovant!! Jag är helt för mig själv några timmar, vad ska man göra med all denna ensamtid? Hrmm inga problem eller hur, städa, laga mat och varför inte shoppa lite innan jobbet kallar. Gymnastikhallen som Nellys skola kommer vara i håller på och byggs, men är inte helt färdig än. Vet inte riktigt när den blir klar men passade ändå på att köpa lite gympakläder till henne och ja lite andra kläder fick också följa med.
Kläderna hittade jag på Kappahl och Lindex om någon undrar.
 
Känns så nervöst det här, nästan som att det är jag som börjar skolan på nytt. Tror det kan vara lite ångest också att lilla tjejen helt plötsligt blivit så pass stor. Inga mera "Dagisbarn" här inte.
 
Som ni kanske har märkt så besöker jag bloggen mindre och mindre. Har helt tappat inspirationen, men jag hoppas verkligen att den snart ska komma tillbaka. Det är ju lite som min lilla dagbok, fast offentlig då :)
 
Önskar er en fin dag/Anna