Mysdressar och Chablis

                                                                         Hej
 

Va kul att många vill följa med på våran renovering.Idag har vi haft en rörmokare här som har kapat av ett rör som stack rakt upp.Sen åkte T iväg och hämtade en massa gips och spånskivor som vi kommer att behöva.Dom ligger just nu i vardagsrummet....jaja någonstans måste dom ju vara.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Igår hade jag och tjejerna Fredagsmys en vanlig Torsdag.Jag kände att vi behövde lyxa till det lite.Först såg vi barnens två filmer,sen när dom hade somnat så tittade jag på min.The Impossible,en film som handlar om Tsunamin.
 
 
 
 

The Impossible

Drama 1 timme 54 minuter

Maria, Henry och deras tre söner är på semester i det tropiska Thailand. När familjen njuter av solen vid poolen slits paradiset i bitar av den enorma våg som drar med sig allt i dess väg och splittrar familjen.

The Impossible är baserad på en sann historia om en av de tusentals familjer som drabbades av den ofattbara katastrofen 2004. Den visar hur familjen kämpar för sitt liv, men också hur främlingar hjälpte och stöttade varandra för att överleva tillsammans.

 
 
 
Filmen kunde ha gjorts mycket bättre enligt min mening.Men det hindrade inte tårarna från att rinna under nästan hela fimlen.Helt klart sevärd!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nelly och jag tog en liten shoppingtur på stan idag.Det rosa slöjdiademet och glitterskorna valde Nelly ut själv.Myspys byxorna och tröjan valde jag ut.Ser ni hennes söta lilla pose hon har börjat med ♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hittade en heldress till mig oxå på HM.Jag som älskar att gå runt och skrota i mina mysdressar.
 
 
 
 
 
Annars har det inte hänt så mycket spännande idag.Jo jag har städat,tro mig det behövdes.Allt damm bara flyger runt och värre lär det ju bli när vi ska börja gipsa väggarna.Nu ska jag in i duschen och tvätta ur lite slingmedel,himmel vilken utväxt jag hade nu.Sen hoppa i den nya dressen kolla på Fångarna på fortet,öppna en flaska Chablis och mumsa på kräftor.Hängde ni med!!!Det börjar om 10min,så nu är det brått.
 
 
 
 
 
Önskar er en fin Fredag/Kram.
 

Som det ser ut nu..

                                                                      Hej
 
 

Hoppas allt är bra med er.Här hemma är vi nu på dag 3 av våran hallrenovering.Det går framåt,men nu så väntar vi på att en rörmokare ska höra av sig.T trodde att våran klädkammare en gång har varit en toalett.Och visst fick han rätt.När vi rev bort golvet,så hittade vi en krok som det stod Gäster på.Det är så självklart nu att visst så måste dom ha haft en toalett här nere innan huset byggdes ut med våran nuvarande toalett.Huset var en gång i tiden ett tvåfamiljshus.Nellys rum var köket på övervåningen.Åhh va jag skulle vilja se gammla bilder på hur det såg ut då.Hur huset såg ut utifrån har vi kort på.Och man kan knappt tro att det är samma hus :)
 
 
 
 
 
 
 
 
Toaletten som nu har varit en klädkammare.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Panelen är borta och här var jag i full gång att slita bort gammal tapet.Man ser inte det så tydligt men från dörrkarmen in till vardagsrummet är huset utbyggt.Och precis där är det som en "knöl" i golvet.Ojämt de lux med andra ord.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nelly höll mig sällskap och fick rita på väggarna hur mycket hon ville :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så här ser det ut idag.Rummet känns redan så mycket större och luftigare.Har ni tänkt på hur mycket en panel faktiskt förminskar ett rum.Tänkte på det när vi rev bort den.Och nu när kammaren är borta så blev det verkligen skillnad.Vi har lagt för lite brädor och kartong på golvet här för det är ett hål ner till grunden där nu.Det lilla röret som sticker upp i hörnet är det som vi ska be en rörmokare att ta bort och plugga igen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu kan man från trappen se in i vardagsrummet.Gud va plats den stora garderoben har tagit.
 
 
 
 
 
Jag brukar alltid ha en klar syn innan precis hur jag vill ha det med inredning och allt.Men denna gången har jag kört fast lite.Ska jag kanske smäcka upp en betongvägg (som i vardagsrummet) så att rummen hänger mera samman.Eller satsa på helt vita väggar med lite annat på.Som förvaring får det nog bli Bestå,samma bänk som jag redan har som sittbänk i hallen.Fast två st på varandra längs väggen.Det är mycket att tänka på nu ;)
 
 
 
 
Ha en fin dag/Kram.
 

Renovering

                                                                      Hej
 
 
 

Äntligen första dagen på min lediga vecka.Det betyder inte att jag ska ligga på latsidan inte.För nu så kör vi igång projekt renovera hallen.Det är väl mest jag som kör igång,T får bara hänga med.Vare sig han vill eller inte ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hittade en bild på hallen som den ser ut nu.Panelen ska VÄCK,golvet ska bytas och en stor inbyggd klädgarderob ska bort.Vi har en hel del jobb framför oss.För golvet är ojämt,plus en massa andra "små problem" som det brukar vara när man ska renovera i ett äldre hus.
 
 
 
 
Men idag så kör jag igång!!!
 
 
 
 
Ha en fin dag/Kram.