Förvaring och krimskrams

 
 
 
 
 
 
 
                                                                    Hej
 
 

Har ni haft en bra helg.I Fredags var vi och hälsade på svärmor som fyllt år.Inte lätt alla gånger att veta vad man ska köpa + att man har en karl som är helt oduglig på att köpa paket.Men jag tror att hon blev nöjd,det blev ljustake och pynt by Ernst.I Lördags låg jag hela morgonen med migrän,och sen var man inte så pigg på att hitta på nått direkt.
 
 
 
 
 
Idag har jag skruvat och skruvat.Tadaaa förvaringen till hallen is done.Så himla nöjd jag känner mig och glad att jag inte lät T övertala mig att köpa dom stora Pax garderoberna.Då finns det ju inte plats för allt mitt lull lull.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Okej ser att jag lagt hyllplanen lite snett,men det ska rättas till på direkten.Själv tycker jag att det ändå blev en hel massa plats för förvaring.Skor har jag i en annan Bestå som oxå används som sittbänk.Så här blir det plats för lite jackor och vantar mm.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det här får stå i vardagsrummet tills hallen blir klar.Tavlorna ska sen upp på väggen där.Nu kan jag lura lättare på vilket krimskrams jag vill ha på bänken.
 
 
 
 
 
Nu ska jag rätta till hyllplanen och fira att jag lyckats skruva ihop en Ikeamöbel.En stooor latte och lite choklad :)
 
 
 
 
 
Ha en fin dag
 
 
 
 
Kram

Shoppat

                                                                         Hej
 
 
 

Välkommen sköna Fredag (säger jag som har varit ledig en vecka).Men Fredag är ändå  Fredag,eller hur?Vaknade upp med värsta huvudvärken,men en brus senare så börjar det gå över nu.Igår var vi iväg och handlade lite nytt till hallen.Vet ni,jag vågar knappt säga det.Men jag glömde att jag skulle in på Granit...helt sjukt ju.Och när jag kom på det så var det för sent.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
På Village hittade jag denna poster.Jag har ett litet i-landsproblem här hemma nämligen.Jag ska ju ha min Ylva Skarp i hallen,jämte den hade jag först tänk ha min svarta Keep Calm.Men den är svart med vit text och Ylvas är vit med svart text.Förstår ni problemet?Så nu har jag gadderat mig med två vita med svart text,ifall det andra kommer störa mig.För jo jag stör mig på sånna saker.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
På Blomstertid hittade jag denna lykta från House doctor.Den kunde jag inte motstå och en liten ljuskopp från Village.Vi köpte med oss våra Bestå bänkar från Ikea.Men det blev en Bestå större modell och en mindre,dom ska sättas ihop till en.Och där fick jag vara bestämd ska jag säga.För T stod och fluktade på dom stora Pax garderoberna.Förvaring förvaring var hans försvar.
 
 
 
 
 
Vi packade bilen så full och vi var fyra i bilen,så golvet fick vi inte plats med.Med andra ord så kommer vi få åka upp igen snart.Och då kan jag lova att jag ska köpa mina betongkrukor på Granit.Huuur kunde jag glömma?
 
 
 
 
 
Ha en fin dag
 
 
 

Kram

Porterstek

                                                                    Hej
 
 
 
 
 
Igår slog jag till och körde långkok här hemma.Porterstek har jag ätit innan,men aldrig lagat själv.Det var riktigt enkelt faktiskt.Det enda man behöver är tålamod att vänta på maten.Det hade inte mina barn igår.Hörde -När är maten klar,säkert tusen gånger igår...ja ni vet hur det är.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

PORTERSTEK
4-6 portioner
Ca 1 kg fransyska, rostbiff eller dylikt (jag hade fransyska)

Kokspad:
50 cl porteröl
1/2 dl svartvinbärssaft + 1/2 dl vatten
1 msk svartvinbärsgelé
3/4 dl äkta kinesisk soja
6 hela vitpepparkorn
2 tsk torkad oregano
1 knippe färsk oregano eller timjan
2 skivade gula lökar
2 morötter i grova slantar
2 hela vitlöksklyftor
2 köttbuljongtärningar

Såsen görs av:
Silat kokspad
2,5 dl grädde
2 msk vetemjöl

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lägg alla ingredienserna till spadet i en gryta där köttet ligger trångt så att spadet når högt runt om köttet (det täcker dock inte helt). Koka upp spadet och lägg i köttet. Sjud på svag värme under lock ca 1,5 timme. Vänd köttet några gånger under koktiden så att det får den fina mörka färgen runt om.Känn efter med sticka mot slutet. När köttet känns mört, ta grytan av värmen men låt köttet ligga kvar i spadet och svalna ca 20 minuter. Ta sedan upp köttet och skiva det tunt. Vänta med att skära upp köttet om det ska ätas senare eller nästa dag. Låt det då vila i folie så länge.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sila kokspadet och häll upp i kastrull. Jag tyckte det var så mycket kokspad att jag lät det koka ihop en halvtimme. Vispa ut mjölet i grädden till en jämn redning och blanda med kokspadet. Koka upp under omrörning. Låt koka ca 5 minuter så att det inte blir någon mjölsmak kvar och såsen får tjockna lite. Smaka av såsen och upptäck att du inte behöver tillsätta ett dugg! Såsen är fulländad som den är, men det är klart om du vill ha lite salt och peppar så ska inte jag hindra dig.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
(Receptet hittade jag på Hitta recept).
 
 
 
 
Servera med hasselbackspotatis, kokt mjölig potatis eller potatismos,potatisgratäng, morotsbitarna från spadet, svartvinbärsgelé och ev någon annan grönsak som passar till stek, t.ex. brysselkål eller någon sorts gröna bönor.Nam nam.
 
 
 
(Testa att koka upp brysselkålen,häll av vattnet.Ringla över lite sirap och stek dom en stund.Supergott!!!)
 
 
 
 
 
Nu ska jag fixa till mig,hämta barnen,sen bär det av till Ikea :)
 
 
 
 
 
 
Ha en fin dag
 
 
 
Kram