Voxtorp

 
Hej
 
Hoppas ni haft en bra helg. Lördagen tillbringade vi på det blågula varuhuset och köksplanering. Vi har ju valt att vänta på det nya köket som kommer in i April, tror det ska heta Voxtorp och ersätter Nodsta. Nu är iallafall hela ritningen färdig, så nu är det bara att vänta tills vi kan lägga in vår beställning. Så här kommer köket att se ut på ett ungefär. Köksön ska ju självklart vara vit,  vet inte varför den blev grå på ritningen. Till höger kommer kyl/frys mikro/ugn. Över där kommer trappan från övervåningen att gå ner. Väggen till vänster kommer inte att vara där sen, det blir öppet in till vardagsrummet.
Kan det bli April nu!!
 
 
 
 
 
Hittade en mumsig Smoothie med smak av jordgubb och banan på Citygross igår, ångrar att jag inte köpte med mig fler. Den fanns i flera smaker för den som är sugen att testa.
 
Idag har T och jag fotat lite till en rolig sak som jag inte berättar om riktigt än. Sen har jag gått på ännu en långpromenad trots träningvärken from hell. Men det är väl bara att kämpa på antar jag. Känns ju skönt att ha kommit igång igen efter så här många år.
 
Nu är det Söndagshäng i soffan som gäller.
 
Kram på er/Anna

En promenad

 
 
 
Hej
 
Visst är det skönt med Fredag nu eller hur? Jag sov ganska länge, inte så konstigt kanske med tanke på att jag jobbat natt. Och tro det eller ej för när jag vaknat så gick Nora och jag på en längre promenad. Jag har inte gått den slingan på årochdagar. Alltså långt innan jag fick Nelly. Vet inte varför jag har säckat ihop så för det var riktigt roligt. Mina träningsbyxor är sedan länge "lånade" av Nora, så jag fick gå i mysisarna. Får nog köpa mig ett par nya.
 
 
Efter promenaden var det gudens skönt med en varm dusch. Kände mig helt stel i kroppen.
Nu blir det bara Fredagsmys resten av kvällen med någon bra film. Helt ok för mig!
 
 
Ha en fin kväll/Kram

Lugn mage med god mat

 
 
Hejsan 
 
Idag kom mina två nya böcker som jag måste visa er. Det är två kokböcker fyllda med en massa smaskiga recept och fina bilder. Recepten är speciellt till för sådana som lider av IBS eller ballongmage. IBS har jag inte som tur väl är. Men ballongmage är nog sånt som alla som jobbar skift drabbas av någon gång i livet. Eller ja man måste ju inte bara jobba skift för att drabbas av det. Det kan hända oss alla.
 
 
 
 
 
 

Produktbeskrivning

Nu kan du som har IBS äntligen få en lugnare mage!

IBS (Irritable Bowel Syndrome) eller ballongmage, är en diagnos som drabbar många. Behandlingen vid IBS har tidigare endast inneburit generella råd, men nu finns en ny effektiv kostbehandling. Den nya tidens kost för att få en lugn mage heter FODMAP.

FODMAP innebär att man utesluter vissa kolhydrater ur kosten med resultatet att symtomen minskar hos upp till 80 % av personer med IBS.

Att följa FODMAP innebär att man lägger om sin kost, men framförallt att man lär sig undvika de födoämnen som retar tarmen samtidigt som man kan fortsätta att äta gott. Boken är till för alla som vill laga god mat med FODMAP. Samtliga recept är fria från lök, vitlök, gluten och laktos.

Om författaren: Sofia Antonsson är legitimerad dietist och har själv IBS. Under de senaste åren har hon framgångsrikt behandlat tusentals personer med IBS med hjälp av FODMAP-kost. Resultaten är fantastiska, de flesta får en lugnare mage och därmed en högre livskvalitet

 

Nu får det bli en stor latte samtidigt som jag  bläddrar vidare i mina böcker, om ni också vill prova på detta så hittar ni böckerna hos Lavaförlag.