Kräftfest på G

Kikar in en snabbis för att önska alla en trevlig Lördag.Jag har en timme på mig nu att fixa det sista.Lite smarriga fördrinkar och tilltugg.Igår så förberedde jag en smögenpaj,här kommer receptet på den.
 
Visst blev den fin:)

 

 Smögenpaj 

Botten:

7 skivor kavring

75 g rumstempererat smör

 

 

Fyllning:

400 g räkor med skal

4 dl crème fraiche

1 dl majonnäs

1 burk färskost med pepparrotsmak

0,5 dl finhackad dill

2 msk röd stenbitsrom

1 liten finhackad rödlök

4 gelatinblad

 

 

Garnering:

100 g räkor med skal

1 citron i tunna skivor

1 burk röd stenbitsrom

dill

 

 

Gör såhär:

Mixa smör och kavring till en smulig massa. Tryck ut det i en form med löstagbar botten, klädd med fastklämt bakplåtspapper i botten. Ställ kallt. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 min. Skala och hacka räkorna grovt. Blanda dem med 2 dl av crème fraichen, majonnäsen och färskosten. Blanda ner finhackad dill, rödlök och stenbitsrom.

 

 

Krama ur gelatinbladen ordentligt. Värm 2 dl crème fraiche försiktigt i en kastrull. Lägg i gelatinbladen och låt smälta på låg värme under omröring. Häll ner detta i blandningen och rör om ordentligt. Häll över smeten i formen och täck med plastfolie. Låt stå i kylen minst 5 timmar, gärna över natten.

 

Garnera tårtan innan servering med stenbitsrom, skalade räkor, citronskivor och dillkvistar.

 

Bara maten och gästerna som fattas nu.Blir så mycket mat,så jag dukade sparsamt.
 
In i köket nu och fixa vidare(ser helt vettskrämd ut i ögonen)
 
Kram

Kommentera här: