Smidiga pastan
Ingredienser
- 500 g köttfärs
- 1⁄2 dl ströbröd
- 1 dl Arla Köket® matlagningsgrädde
- 2 msk finhackad lök
- 1 st ägg
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 2 msk Arla® Smör-&rapsolja
Gör så här:
Blanda ströbröd och grädde. Låt svälla 10 min. Lägg i färs, lök, ägg, salt och peppar. Rör till en jämn smet. Forma färsen till jämna bullar. Stek dem i smör-&rapsolja på medelvärme 3-5 min.
Gräddsås
Redning (rör ut ca 2 msk mjöl med vatten, eller ännu hellre steksky)
2 dl mjölk
2 dl vispgrädde
2 tsk soja
salt & peppar
1 msk kalv- eller kycklingfond
1 msk vitvinsvinäger
1/2 msk strösocker
1 msk svartvinbärsgelé
Blanda allt i en kastrull och låt puttra tills såsen blir tjock. Smaka av med mer soja, salt och gelé om så önskas.
Som sagt jag skippade sockret i såsen och åt med sötpotatis och broccoli. Måste testa att göra mos på sötpotatis nästa gång, tror det kan bli jättegott.
Ha en fin dag/Kram
skriven
Åh va gott!